| LeanTeam | Founders van QRM

Leanteam: QRM Implementeren tegen scherpe tarieven - | LeanTeam | Founders van QRM

Leanteam is de bakermat van QRM in Nederland en Europa. In 2006 togen Hans Gerrese en Thomas Luiten naar de Verenigde Staten om kennis te maken met Prof. Dr. Rajan Suri. Ze nodigden hem uit om workshops te komen geven en daarmee begon de opmars van QRM in Nederland en vervolgens Europa.

Onze Bagage

Sinds 2006 begeleidt Leanteam bedrijven bij het implementeren van QRM. Dat heeft inmiddels een schat aan ervaring opgeleverd. Ervaring die terug te vinden is op verschillende vlakken:

  • Kennis: Leanteam heeft verreweg de meeste kennis op het gebied van QRM. Met het vertalen van boeken, het zelf schrijven van boeken en het ontwikkelen van QRM voor nieuwe toepassingsgebieden blijven we onszelf uitdagen, vernieuwen en scherp houden. Daarbij putten we uit de ervaring van tientallen implementaties, die we al hebben begeleid. Ook in het aanbieden van verschillende QRM-spellen zie je de toepassing van de kennis terug. Ons QRM-simulatiespel is inmiddels een aantal maal verkocht, waaronder naar de USA, toch het herkomstland van QRM.
  • Training / Opleiding: In 2012 heeft Leanteam aan de wieg gestaan van het Masterprogramma voor QRM Specialisten. We richtten het QRM Managementcenter op met het doel om mensen op te leiden tot QRM Specialist. Zowel de Alpha als de Beta-opleiding heeft zijn bestaansrecht inmiddels bewezen. De inhoud is door Leanteam vormgegeven, en wordt regelmatig bijgesteld om aan te sluiten op veranderingen om ons heen. Ook de examinatie, die door Rajan Suri is beoordeeld, vindt plaats onder auspiciën van Leanteam.
  • Implementaties: Leanteam heeft op basis van de vele implementaties een gestandaardiseerde methode ontwikkeld om snel inzicht te krijgen in de processen bij een bedrijf, maar ook om de mensen snel mee te krijgen in het QRM denken. Onderdeel daarvan is de Live Job Mapping, een methode om snel en breed een proces inzichtelijk te krijgen.

Daarbij heeft Leanteam de filosofie, dat we bedrijven zo snel mogelijk zelfstandig willen maken als het gaat om het toepassen van QRM. We starten na de analysefase met een pilot, en in 9 van de 10 gevallen kan een bedrijf daarna zelfstandig verder. We doen het één keer samen en daarna kan men de rest zelf.

 

Zelf ook QRM

Bij alles wat we doen staat het QRM principe voorop: korte doorlooptijden. We houden daartoe reservecapaciteit aan, zodat we snel kunnen reageren. Een afspraak met ons vindt in de regel binnen twee weken plaats, en dat ligt meestal niet aan onze agenda’s. We werken daarnaast als een team om zo min mogelijk overdrachten te hebben en effectief te kunnen werken. Dat geldt niet alleen binnen het technische systeem, namelijk het toepassen van de 4 pijlers van QRM, maar ook in combinatie met de specialisten op het sociale systeem. Dat betreft het gedrag binnen de organisatie, de samenwerking en de bijstelling van de cultuur.

Scherpe tarieven

Tot slot: Een QRM Proces leidt tot lagere kosten. Leanteam werkt dan ook met zeer scherpe tarieven. Aangezien Leanteam zo goed als geen overhead heeft, kunnen we onze tarieven ook zeer scherp houden. De korte doorlooptijden werken flexibiliteit in de hand, net zoals onze strategische reservecapaciteit. We kunnen snel beginnen, en houden trajecten kort. Daarmee blijft onze implementatie QRM: Snel, Kort en zeer gunstig in prijs.

Ten slotte: Er zijn regelmatig mogelijkheden voor subsidie. Dit kan via branche-organisaties of via ESF. Wij zijn van mening dat die subsidie ter ondersteuning van úw organisatie is, en dat ú daarvan moet profiteren. Onze tarieven zijn scherp, en onafhankelijk van het wel of niet doorgaan van een subsidie.

Kennismaking

Wilt u meer weten over de werkwijze van Leanteam? Neem contact met ons op via [email protected], of via 040- 2515159. We helpen u snel op weg.

Select your currency
EUR Euro
0

Your Cart

Menu