| LeanTeam | Founders van QRM

Opleidingen - | LeanTeam | Founders van QRM

QRM Workshop POLCA

POLCA wordt wel beschouwd als de planning-tool van QRM.

Met POLCA krijg je de mogelijkheid om materiaal op een gecontroleerde manier door de organisatie te laten stromen, ongeacht de bewerkingen of de bewerkingstijd, en zonder dat dit een ingewikkelde planning met zich meebrengt.

POLCA geeft orders vrij op basis van beschikbare capaciteit stroomafwaarts. Hiermee worden bottlenecks voorkomen, en hou je rust in je organisatie. Onderhandenwerk neemt af, en de output neemt toe

In deze workshop zul je door middel van een simulatie de voordelen van het werken met POLCA beleven, en ook de onderbouwing van POLCA krijgen.
Meer informatie

QRM Simulatiespel

Het QRM Simulatiespel is speciaal door Leanteam ontwikkeld om op een leuke en snelle manier de effecten van QRM in een organisatie te ervaren

In verschillende rondes worden bedrijfssituaties nagebootst. Allereerst beginnen we met de traditionele opbouw in functionele afdelingen, en zien we hoe twintig standaard-opdrachten worden voltooid.

In de tweede ronde passen we de principes van QRM toe, en voegen we tegelijkertijd 50 extra variabelen toe aan het proces. Ook hier zullen we ervaren wat de gevolgen zijn van de keuzes die we, met een QRM-bril op, maken.

Meer informatie

QRM & Finance

De financiele afdeling c.q. Manager heeft in veel organisaties een belangrijke rol. Vooral vanuit de gedachte dat het in een organisatie primair om de financien draait, worden alle beslissingen op de weegschaal van de kosten, en soms ook van de opbrengsten gelegd.

In QRM zijn de directe opbrengsten niet altijd meteen zichtbaar, en met de traditionele manier van boekhouden en calculeren komen we vaak in een situatie terecht dat een beslissing omwille van de financien wordt tegengehouden, terwijl deze op basis van QRM juist zou moeten worden genomen.

In deze workshop houden we de financien tegen het licht, en laten we onder andere verschillende vormen van calculeren zien. Uiteindelijk draait elke methode om de keuze van het verdelen van de overhead, en aangezien hier nu juist de besparingen van QRM zitten, zullen we deze keuze vooral goed moeten maken.

Meer informatie

QRM Alpha® Specialist

LeanTeam is pionier in QRM en heeft hierin uitgebreide ervaring en kennis opgebouwd. Het is duidelijk geworden dat er op dit gebied te weinig kennis is in de Benelux.

In 2012 heeft Leanteam aan de wieg gestaan van het ‘QRM Management Center’.  Hier worden mensen opgeleid tot gekwalificeerde QRM specialisten (Alpha, Bèta of Gamma).

U creëert uw eigen interne QRM specialist.

Meer informatie

QRM Beta ® Specialist

Na het behalen van de certificering QRM Alpha® Specialist kan men deelnemen aan het volgende niveau: QRM Bèta® Specialist. Dit is een opleiding geënt op het implementeren van QRM in eigen omgeving.

De deelnemer dient aan te kunnen tonen dat hij door het implementeren van QRM een bepaald MCT-getal heeft behaald. Daarnaast dient hij een examen af te leggen waarin de theorie getoetst wordt.

Meer informatie

Schrijf je in voor een van onze opleidingen en word een QRM specialist!

Select your currency
EUR Euro
0

Your Cart

Menu