| LeanTeam | Founders van QRM

POLCA Workshop - | LeanTeam | Founders van QRM

Masterclass Trainer

De training wordt gegeven door Hans Gerrese

Masterclass overzicht

 

Polca wordt wel gezien als de Planningstool van QRM.

QRM staat voor Quick Response Manufacturing, en is gericht op het reduceren van de doorlooptijd in organisaties waar sprake is van een grote varieteit en kleine series. Deze doorlooptijdreductie kan tot wel 80 of 90% van de huidige doorlooptijd zijn.

Om doorlooptijdreductie mogelijk te maken is het onder andere noodzakelijk om de organisatievorm aan te passen en QRM-cellen in te richten.

Uiteindelijk zal de materiaal/orderstroom tussen de cellen gereguleerd moeten worden, en dat is waar POLCA voor ontworpen is. POLCA reguleert de materiaalstroom op basis van beschikbare capaciteit stroomafwaarts. Slechts als een volgend werkcentrum capaciteit beschikbaar heeft, wordt een order vrijgegeven voor bewerking.

Leer hoe POLCA op een eenvoudige wijze de orders door uw bedrijf laat stromen, rekening houdend met variatie en beschikbare capaciteit.

 

Met behulp van het POLCA systeem krijg je de gereedschappen in handen om je orders op een gedoseerde manier door je bedrijf te laten stromen. Er wordt niet meer in detail gepland op elk werkcentrum, maar er wordt gepland op basis van beschikbare capaciteit, die vrijkomt bij een bepaald bewerkingscentrum. Hiermee wordt rekening gehouden met bottlenecks, die willekeurig kunnen ontstaan, en ook met variatie in bewerkingen.

Het POLCA systeem lijkt op Kanban, maar onderscheid zich daarvan, doordat het op basis van beschikbare capaciteit beweegt. Hiermee maakt het niet uit welk product of bewerking er benodigd is. Het gaat alleen om een optimale doorstroming van de orders. Ook nieuwe of onbekende producten kunnen zo eenvoudig door de organisatie stromen, wat één van de beperkingen van Kanban is.

Tijd is geld

Iedereen kent de uitdrukking “tijd is geld”. Maar wat de echte invloed van tijd is, daar staan we niet goed bij stil.  Bedrijven bijvoorbeeld, onderschatten de volledige impact van de tijd op hun activiteiten. Tijd is een veel meer geld dan de meeste managers zich realiseren.

Lange responstijden resulteren in een groeiende spiraal van niet-productieve activiteiten. Die verhogen niet alleen uw responstijd aan klanten. Ze zijn veroorzakers van veel overbodige kosten en verslechterende kwaliteit in uw bedrijfsvoering.

Door uw responstijden aanzienlijk te verminderen,

• bespaart u kosten,
• verbetert de kwaliteit,
• bent u in staat om veel beter in te spelen op de wensen van de klant.

Uw concurrentiepositie verbetert en uw marktaandeel zal daardoor logischerwijs kunnen groeien.

Inhoud Masterclass

Theorie van POLCA

De theorie van POLCA wordt besproken. Hoe werkt het, wat zijn de principes, en hoe zorgt POLCA voor de optimale stroming.

POLCA simulatie

Aan de hand van een simulatie ervaart u de voordelen van POLCA in de praktijk. WE maken producten, en laten zien hoe die door een organisatie stromen. De effecten op leverbetrouwbaarheid, output en Onderhandenwerk worden gemeten

Invoering van POLCA

Het invoeren van POLCA kan, mits er aan een aantal randvoorwaarden wordt voldaan. Deze randvoorwaarden worden besproken en uitgelegd

Programma

De eerstvolgende POLCA workshop is nog niet ingepland. Houd hiervoor onze mailings in de gaten.

De workshop wordt gegeven in ons pand in Eindhoven, Waldeck Pyrmontstraat 1 (unit 15), gebouw 8844.

De prijs voor deelname bedraagt € 195,- ex. BTW

Onderstaand kunt u zich inschrijven

Schrijf je in voor een van onze opleidingen en word een QRM specialist!

Select your currency
EUR Euro
0

Your Cart

Menu