LEANTEAM | FOUNDERS VAN QRM

Quick Response Manufacturing (QRM)
QRM is de werkmethode met TIJD als kernelement: haal wachttijden  uit uw processen door andere manieren van werken te vinden.

21e eeuw markt

Waarom QRM?

Waarom zouden we QRM moeten toepassen?
We leven in de ’21e eeuw’ markt.  Een markt die zich kenmerkt door snelheid, veranderingen, sterke fluctuaties en hoge variabiliteit. Dit komt doordat mensen zich willen onderscheiden van hun omgeving en de komst van internet en  mobiele telefonie. Deze nieuwe markt dwingt organisaties ertoe dat ze zich moeten richten op snelheid, korte reactietijd en flexibiliteit om concurerend te blijven. QRM is de strategie hiervoor.

Basisconcept

Wachttijden uit de processen halen met QRM

Het belangrijkste concept binnen QRM is  tijd, beter gezegd: wachttijd van het werk in processen.

Door sterk functionele inrichting van bedrijven met daarmee vele overdrachten en de sturing op kosten lopen doorlooptijden flink op. In de maakindustrie is de wachttijd  van werk gemiddeld maar liefst 95% van de doorlooptijd!   Werk ligt dus veel langer stil dan dat we er mee bezig zijn. Dit fragmenteren van werk verhoogt de doorlooptijd wat op zijn beurt een hele hoop ‘secundaire behoeften’ veroorzaakt. Deze kosten geld, veel meer geld dan we ons vooraf voorstellen.

Deze kosten door lange doorlooptijden zijn niet zichtbaar en meetbaar. Dit komt door zaken als te hoge onderhanden werkniveaus, verlies van focus op het werk en kwaliteitsverlies. Maar ook de gevoeligheid voor wijzigingen door te vroege start aan het werk. QRM helpt u deze verliezen op te lossen.

TIJD KOST HEEL VEEL MEER GELD DAN U DENKT!!!

Organisatie

Anders organiseren met QRM

Gemiddeld is met QRM de doorlooptijd van processen met 80% te verkorten. Dit gaat niet zo maar. Hier moet een bedrijf zich volledig op gaan organiseren en ook zijn organisatiestructuur op aanpassen. De focus moet komen te liggen op doorlooptijd i.p.v. op kosten. Een organisatie dient compact te worden, met weinig overdrachten en met werken in teams. Een QRM bedrijf kenmerkt zich door de beste samenwerking!

Het karakter van het oude kleine bedrijf zoals het ooit begon dient weer terug te komen in het huidige grote bedrijf. Mensen dienen multi-inzetbaar te worden waardoor men zich kan focussen op werk wat vertraging op dreigt te lopen. We creëren hierbij verschillende productstromen die hun eigen karakteristieke eigenschap hebben waar omheen we teams organiseren die verantwoordelijk zijn voor de output en kwaliteit van die productgroep.

Select your currency
EUR Euro
0

Je winkelwagen