| LeanTeam | Founders van QRM

Quick Response Manufacturing - | LeanTeam | Founders van QRM

Dit is QRM!

Een flexibel bedrijf dat snel kan reageren op veranderingen in zijn omgeving, daar gaat het om. Lagere kosten, hogere marktgerichtheid, betere kansen. Dat is wat QRM kan bewerkstelligen.

QRM is de werkmethode met TIJD als kernelement: haal tijd uit uw systeem door andere manieren van werken te vinden.

Onzichtbare kosten?

Vertraging veroorzaakt kosten die u vaak niet kunt zien of meten. We noemen deze “verborgen kosten”. Kijk bijvoorbeeld eens naar het dagelijkse het verkeer en wat files echt kosten en tegenhouden. En wat denkt u van bijvoorbeeld vertragingen bij de Nederlandse Spoorwegen? Door bijvoorbeeld bevroren wissels of door bladeren op de rails. Of andere wachttijden in bijvoorbeeld winkels, bij u thuis en binnen uw eigen bedrijf?

Wat zou het voor u betekenen wanneer vertragingen niet zouden voorkomen?

Vraagt u zich eens af…

“Waarom duurt het zo lang voordat een order volledig en goed door uw bedrijf verwerkt is?”.

Veelal is het antwoord: “Omdat wij altijd zo werken” of “de procedures schrijven dit voor” of “alles afstemmen is te complex”.

Maar heeft u in de gaten wat lange doorlooptijden u kosten?

Tijd uit het systeem halen

Anders groeperen / de organisatiestructuur

Door uw organisatie procesgericht i.p.v. functioneel in te richten creëert u logische voorwaarden, muurtjes worden afgebroken. Zo kunt u bedrijfswijd verantwoorde beslissingen nemen. Beslissingen die de efficiency van uw bedrijf verhogen ipv die van uw medewerkers.

De echte invloed van grote series, steltijden en bezettingsgraad

Het gaat ver om in dit stuk tekst de echte invloed van grote series in uw systeem uit te rekenen, maar bij veel bedrijven is de seriegrootte lokaal bepaald i.p.v. procesgericht. Ook is de bezettingsgraad van de resources van belang. Wordt er nu nog vaak op meer dan 100% ingepland, bij QRM plannen we in op maximaal 80%. Files ontstaan vooral bij overvolle snelwegen! U en uw medewerkers moeten gevoel krijgen voor deze onderwerpen en moeten gaan inzien hoe u hiermee aan de slag kunt gaan en verrassende resultaten kunt gaan boeken.

Bedrijfswijde aanpak

QRM gaat niet alleen over de werkzaamheden op de productievloer. Het gaat over alle processen, zowel op de werkvloer, de kantoren als ook met leveranciers en uw klanten. Dit zal leiden tot optimale prestatieverbeteringen en significante kostenverlagingen.

De kracht van tijd

Stelt u zich voor: een order gaat in plaats van in 4 weken, in één week door uw bedrijf heen, foutloos! En stelt u zich eens voor dat deze verbeteringen voor elk proces mogelijk zijn.

Hoe zou uw bedrijf er dan uitzien? En wat zou dit voor uw bedrijf betekenen?
Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw voorraden, uw administratieve overhead, verkoopmogelijkheden, de stuurbaarheid van uw bedrijf, de hoeveelheid incourante voorraad, of uw servicegraad.

Uw bedrijf wordt transparant. Er ontstaat rust en ritme.

Administratieve processen: De basis

Aan uitvoerende processen gaan administratieve processen vooraf. De invloed op uitvoerende processen is enorm. Hoe verder stroomopwaarts zaken goed geregeld zijn, des te beter verloopt het proces stroomafwaarts. En dat ongeacht het type uitvoeringsproces wat er achteraan komt.

Om samen snel en eenduidig een beeld te creëren van de lopende processen heeft LeanTeam de “LIVE JOB MAPPING” ontwikkeld. Hierbij wordt in een groepsessie een representatief proces doorlopen en vastgelegd met alle relevante informatie. In een volgende groepsessie wordt het verstoringspotentieel bepaald van het proces. Aan de hand van deze twee activiteiten wordt voor iedereen de huidige status en het verbeterpotentieel van het proces duidelijk: klip en klaar!

Nieuwsgierig? Bel 040 – 251 51 59

Ontdek waar uw verborgen kosten en potentële kansen liggen

Select your currency
EUR Euro
0

Your Cart

Menu