LEANTEAM | FOUNDERS VAN QRM

QRM Implementeren

Implementeren is ons vak! Onze aanpak is erop gericht om QRM echt te implementeren bij een organisatie.  Hierbij kijken we zowel naar de proceskant als naar de menskant. Onze werkwijze is  fasegewijs, van analyse t/m realisatie. We starten hierbij altijd met een pilot om in een afgebakend gebied snel succes te boeken en kennis op te doen over QRM.

Implementeren

De Oorsprong

QRM in Europa

Leanteam is de bakermat van QRM in Nederland en Europa. In 2006 togen Hans Gerrese en Thomas Luiten naar de Verenigde Staten om kennis te maken met Prof. Dr. Rajan Suri. Ze nodigden hem uit om workshops te komen geven en daarmee begon de opmars van QRM in Nederland en vervolgens Europa.

Onze Bagage
Sinds 2006 begeleidt Leanteam bedrijven bij het implementeren van QRM. Dat heeft inmiddels een schat aan ervaring opgeleverd. Leanteam heeft verreweg de meeste kennis op het gebied van QRM. Met het vertalen en zelf schrijven van boeken en het ontwikkelen van QRM voor nieuwe toepassingsgebieden blijven we onszelf uitdagen, vernieuwen en scherp houden. Daarbij putten we uit de ervaring van over de honderd implementaties, die we al hebben begeleid. Ook in het aanbieden van verschillende QRM-spellen zie je de toepassing van de kennis terug. Ons QRM-simulatiespel is inmiddels een aantal maal verkocht, waaronder naar de USA, het herkomstland van QRM.

 

Leanteam en QRM implementeren

Onze werkvlakken

Training / Opleiding:
In 2012 heeft Leanteam aan de wieg gestaan van het Masterprogramma voor QRM Specialisten. We richtten het QRM Managementcenter op met het doel om mensen op te leiden tot QRM Specialist. Zowel de Alpha als de Beta-opleiding heeft zijn bestaansrecht inmiddels bewezen. De inhoud is door Leanteam vormgegeven, en wordt regelmatig bijgesteld om aan te sluiten op veranderingen om ons heen. Ook de examinatie, die door Rajan Suri is beoordeeld, vindt plaats onder auspiciën van Leanteam.

Implementaties:
Leanteam heeft op basis van de vele implementaties een gestandaardiseerde methode ontwikkeld om snel inzicht te krijgen in de processen  en cultuur bij een bedrijf  om de mensen snel mee te krijgen in het QRM denken. We kijken dus naar het technisch systeem en het sociaal systeem. Onderdeel daarvan is de Live Job Mapping, een methode om snel en breed een proces inzichtelijk te krijgen.

 

Leanteam en leiderschap
Mens en Gedrag

Filosofie Leanteam

Eigenaarschap

Daarbij heeft Leanteam de filosofie dat we bedrijven zo snel mogelijk zelfstandig willen maken als het gaat om het toepassen van QRM. We starten na de analyse van processen en cultuur met een pilot, en in 9 van de 10 gevallen kan een bedrijf daarna zelfstandig verder. We doen het één keer samen en daarna kan men de rest zelf….

EIGENAARSCHAP VOOR JE EIGEN WERKOMGEVING: DE KERN VAN VERBETEREN

Scherpe tarieven

Concurrerend

Scherpe tarieven

Een QRM Proces leidt tot lagere kosten. Leanteam werkt zelf natuurlijk ook volgens de QRM principes. Aangezien Leanteam zo goed als geen overhead heeft, kunnen we onze tarieven ook zeer scherp houden. De korte doorlooptijden werken flexibiliteit in de hand, net zoals onze strategische reservecapaciteit. We kunnen snel beginnen, en houden trajecten kort. Daarmee blijft onze implementatie QRM: Snel, Kort en zeer gunstig in prijs.

EIGENAARSCHAP VOOR JE EIGEN WERKOMGEVING: DE KERN VAN VERBETEREN

Select your currency
EUR Euro
0

Your Cart