QRM in Rusland

16 juli 2017

Door Amanda van Zon

QRM In Rusland

Na Europa is er ook een nieuwe QRM-gemeenschap aan het ontstaan in Rusland. Met als basis Perm, aan de voet van de Oeral, wordt er gestaag gewerkt aan het verspreiden van de QRM-kennis in heel Rusland.

In 2014 kwam Alexander Louzine in aanraking met QRM. In combinatie met Alexander Andreev van het bedrijf PPK in Perm zagen zij, dat QRM een oplossingsrichting was voor een slagvaardiger bedrijf. PPK is een hoogtechnologisch bedrijf wat onder andere gyroscopen maakt, navigatiesystemen voor de luchtvaart, en inmiddels ook groot is in glasvezeltechnieken.

Presentatie Eric Hengst Rusland

PPK onderkent de noodzaak om technisch talent aan zich te binden en er wordt dan ook heel veel aan scholing gedaan binnen het bedrijf. Er is een complete school aan het bedrijf verbonden waar kinderen vanaf 4 jaar al worden opgeleid. Uiteindelijk kunnen de besten blijven tot aan universitair niveau. Aan deze school wordt nu ook een tak QRM toegevoegd en de filosofie wordt direct binnen het bedrijf toegepast.

In 2016 is de eerste lichting QRM-Alpha Specialisten afgeleverd in samenwerking met het QRM Managementcenter. De opleiding is in samenwerking met Eric Hengst voorbereid en door Alexander Louzine uitgevoerd. Een groep van 14 Russen heeft de opleiding doorlopen en met uitstekend gevolg het examen afgelegd.

Presentatie Eric Hengst

In April 2017 werd onder leiding van Alexander Louzine de derde QRM Conferentie georganiseerd. Een aantal QRM Alpha-specialisten gaf een presentatie van het werk wat zij momenteel in verschillende bedrijven uitvoeren. Eric Hengst was daar ook voor een presentatie over de voortgang van de ontwikkeling van het QRM Masterprogramma.

De dag na de conferentie was er ruimte voor een rondleiding door het bedrijf PPK en aandacht voor de toepassing van QRM op de werkvloer. Het is indrukwekkend om te zien hoe iedereen de principes van QRM kent en hoe deze ook toegepast worden in de eigen werkomgeving. Van de vorming van Q-ROCs tot het verkorten van de doorlooptijd in de verschillende processen (o.a. te zien aan de vrijwel volledige afwezigheid van onderhandenwerk). De duidelijke toewijding van Alexander Andreev speelt daarbij natuurlijk een grote rol, dat is ook te zien in de stappen die gemaakt worden.

Presentatie Eric Hengst Rusland (1)

De middag is besteed voor een uitgebreide discussie met een aantal QRM Alpha specialisten. Hierbij kwamen niet alleen vragen aan de orde over de implementatie, maar werd ook stilgestaan bij de verschillende pijlers van QRM, en de toepasbaarheid in de praktijk.

De Russen zijn zeer serieus bezig met QRM. Er zullen ongetwijfeld grote stappen in de toekomst gaan maken.

Ook interessant

0 Comments

0 reacties

Select your currency
EUR Euro
USD Amerikaanse dollar (USD)
0

Your Cart