De moeilijke manier om kosten te besparen

7 november 2017

Door Eric Hengst

De moeilijke manier!

Er is geen makkelijke manier om uw kosten te verlagen. Alleen een moeilijke manier. Maar dan moet je wel naar je hele organisatie kijken. En je moet weten wat het betekent als je aan de ene knop draait. Wat gebeurt er dan op een andere plaats met de kosten? We kunnen tientallen voorbeelden geven waar een winst op de ene plaats leidt tot veel kosten op een andere plaats. Alleen is het dan altijd het probleem van de ander geworden.
De moeilijke manier is, om mensen eigen verantwoordelijkheid te geven, en ze vervolgens zelf hun proces in te laten richten. Zelf beslissingen nemen over de volgorde van de planning. Zelf bepalen hoe ze de opdracht willen uitvoeren. En elkaar helpen bij het uitvoeren van de opdracht. Dan ga je zien dat er een heleboel overbodige handelingen verdwijnen. Controles, administratie, tijdschrijven, logistiek en magazijn. Allemaal handelingen die te maken hebben met een focus op het verlagen van de kosten. En die juist leiden tot het vergroten van je kosten.

Dit is de basis van QRM, Quick Response Manufacturing. Geef mensen verantwoordelijkheid, laat ze werken in teams en geef ze als enige opdracht mee, om de opdrachten zo snel mogelijk door hun proces te krijgen. Dan zul je zien, dat je overall 20-30% meer output haalt met dezelfde mensen. En wat betekent dat voor je kosten?

Leanteam is al jaren de specialist in het implementeren van deze filosofie. Wat wordt het? Opnieuw een rondje kosten besparen? Of is het tijd om het fundamenteel nieuw en goed aan te pakken. Met als resultaat een vele malen competitievere organisatie. www.leanteam.nl
Eric Hengst
06-12926591

Ook interessant

0 Comments

0 reacties

Select your currency
EUR Euro
0

Your Cart