Genereren jullie stapels…… of factureren jullie producten?

16 augustus 2017

Door Eric Hengst

stapels

Dit lijkt in eerste instantie een rare vraag waarin het verband tussen beiden niet duidelijk is.

Wat bedoel ik hiermee?

Volgens mij is het doel van een organisatie om een ‘product’ te genereren en daar geld voor te ontvangen. Hoe meer producten hoe meer geld er binnen komt.

Mijn standaard vraag bij de organisaties waar ik binnenkom is: Hoeveel hebben jullie deze week gemaakt? Meestal is het antwoord dan ‘weet ik niet’ of…… heel soms kan iemand mij een aantal noemen dat die week gemaakt is.

Wat ik zie is dat de organisatie veel meer bezig is met stapels genereren. Stapels orders die in kantoren van werkplek naar werkplek gaan, stapels producten die op werkvloeren van de ene bewerkingsplaats naar de andere gaan.  Zo’n stapel bevat dan een groot aantal producten die ieder bij een klant horen , dit kunnen soms wel 10-tallen klanten zijn per stapel. Dat wil zeggen dat als ergens een stapel staat dat daar ook 10-tallen klanten liggen te wachten voor die bewerking. Hoe groter de stapel, hoe langer wachten. Hoe meer stapels, hoe langer de wachttijd. Dus de organisatie staat vol met wachtende klanten. Veelal weet men wel hoeveel stapels men per dag kan maken maar dus absoluut niet hoeveel er de deur uit gaat die dag of week. Wat is nu belangrijker, wat we erin stoppen of wat we eruit halen?

Dus wat doe jij liever? Stapels wachtende klanten genereren of een factuur kunnen sturen voor een gereed product?

Wij helpen je graag om jouw  output te leren meten en middels sturing op doorlooptijd (QRM) de focus te leggen op verhoging van de productiviteit van de organisatie i.p.v. stapels genereren.

Voor meer info: www.leanteam.nl 

Ook interessant

0 Comments

0 reacties

Select your currency
EUR Euro
0

Your Cart